Audio Mixer

Professionele engineers

PROFESSIONELE AUDIO MIXER


 

Mediasaloon kan uw productie professioneel afmixen in een volledig akoestisch aangepaste controlekamer, onze zogeheten ‘Master Control'.

U levert eenvoudigweg uw Logic-project, WAVE- of AIFF-bestanden of een externe harde schijf aan (met eventueel aan het begin van de sporen een kort geluid om de rest van de sporen mee te synchroniseren). Wij doen de rest. Hierbij kunt u eventueel zelf aanwezig zijn of u kunt het aan ons overlaten. In het laatste geval kunnen wij dat voor een actieprijs aanbieden. Handig en flexibel dus.

Naast het feit dat wij het materiaal dat hier wordt opgenomen ook afmixen is er ook een andere veelgevraagde optie. Indien u zelf (bv. thuis) allerlei opnames heeft gemaakt, kunt u die ook bij ons laten afmixen. Vaak komt u een heel eind, maar mist u toch net de kennis om het mooi af te maken. 

Total Recall

Eén van de handige faciliteiten van Mediasaloon is 'Total Recall'. Dit betekent dat alle instellingen die we samen voor uw mixage maken de volgende dag met 1 handomdraai weer terug gehaald kunnen worden! Dat scheelt dus tijd en geld en u weet zeker dat we de volgende keer precies kunnen doorgaan waar we gebleven waren en alles hetzelfde klinkt. 

Band mixen in professionele studio

Logic Pro Mixage

Aangezien de kern van onze opnamestudio (Studio I) en productiestudio (Studio II) bestaat uit diverse Mac Pro's, uitgerust met o.a. Logic Pro, zijn wij (al 15 jaar) gespecialiseerd in mixen met Logic Pro. Mocht u thuis met Logic muziek maken, maar niet tevreden zijn over uw mixresultaten, is het wellicht slim om de mix uit handen te geven of samen met ons te doen.

U kunt uw Logic project, met al uw eigen instellingen, exporteren en aanleveren via internet of een externe harde schijf. Zo kunt u sowieso horen hoe de mix nu echt klinkt (onze setup klinkt zeer neutraal, dus eerlijk), maar daarnaast kunnen we wellicht uw mix verbeteren zonder alles opnieuw te hoeven doen. Zo kunt u dus voor relatief weinig geld uw mix flink verbeteren.

Mastering

Aan het einde van het mixproces raden wij u aan het nummer of album te laten masteren - één van de meest onderschatte onderdelen van het produceren van muziek. Masteren is o.a. er voor zorgen dat onderliggende volume- en frequentieverhoudingen op een album worden rechtgetrokken. Daarnaast zorgt mastering ervoor dat het zo optimaal en egaal mogelijk op de CD komt (maar natuurlijk niet 'overcompressed'), zodat het in de gemiddelde huiskamer goed klinkt.

Eenvoudige mastering kunnen wij voor u doen. Voor een echt goede mastering doen wij dat samen met een externe partner vanaf € 75,00 per nummer.