Demo opnemen

Demo2Day

DEMO2DAY

een unieke kans om een professionele demo te maken!


Wat is Demo2Day?

 • In 2 uur je eigen demo opnemen
 • Opnames door studio-engineer*
 • Backline staat klaar bij aankomst
 • Direct je instrumenten inprikken
 • Na de opnames meteen de uiteindelijke mix mee naar huis
 • Professioneel resultaat
 • Alles-in-één voor maar € 149,-** 

Drumopnames tijdens Demo2Day

Om in 2 uur een goed geluid neer te zetten is niet eenvoudig. Zeker niet als er een drumstel bij betrokken is. 

Aangezien een 'vast' akoestisch studio-drumstel al een bepaald geluid heeft (terwijl elk nummer z'n eigen sound nodig heeft), hebben we goed nagedacht over een nieuwe manier van opnemen.

We zijn tot de volgende formule gekomen:
 1. We nemen het beste digitale drumstel ter wereld (Roland TD20KX compleet uitgebreid)
 2. We laten het perfect afstellen door een professionele sessie-drummer
 3. Als laatste koppelen we de TD20 aan Toontrack Superior 2.0 + Addictive Drums plugins
  (de beste drumsamples ter wereld - te horen op vele hit-albums) et voilá: een ideale combinatie!


De meeste 'hardcore' drummers, die hier geen ervaring mee hebben, hebben vaak het idee dat dit nooit goed genoeg kan zijn. Er zijn echter steeds meer bekende drummers (waaronder Nir Z, Chris Whitten, Chris AdlerDirk Verbeuren) die op deze manier werken, en dat is niet voor niets.

Geen overspraak

De reden dat een demo al snel als een demo klinkt is vanwege de overspraak die er te horen is. Zeker als nummers in 1 keer met meerdere muzikanten tegelijkertijd worden opgenomen.

We spreken van overspraak wanneer microfoons een signaal oppakken van een ongewenste klank in de buurt (bijvoorbeeld een saxofoon). Als we dan bijvoorbeeld de snaredrum harder zetten in de mix gaat automatisch ook de saxofoon qua volume omhoog omdat de microfoon bij de snaredrum ook de saxofoon heeft opgenomen.

Met de drumopnames tijdens Drums2Day is er wel overspraak, maar dan uit de software-plugins zelf. Zo klinkt het toch natuurlijk, zonder dat de andere instrumenten meeklinken. Het resultaat klinkt top en dat is voor een goede en toch goedkope demo ideaal!

Langer opnemen?

Uiteraard is het mogelijk om langer op te nemen dan 2 uur. U kunt dit invullen in onderstaand formulier bij 'Opmerkingen' en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Losse sporen

Uiteraard is het ook mogelijk in overleg de losse sporen mee naar huis te nemen om zelf te mixen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om tijdens een Cursus Mixen samen met ons je net opgenomen nummers te mixen. Ideaal toch?

* geen stagiair!
** ex. 21% btw. (totaalprijs te betalen bij binnenkomst)