Cursus mixen

Fix it in the mix?

OPLEIDING TOT MIX-ENGINEER (incl. 'mixing-in-the-box')


 

'We'll just fix it in the mix!' - een veelgehoorde term, maar ook de meest gemaakte fout. Een uitgebalanceerde mix doet zeker wonderen met goed opgenomen en gekozen partijen, maar een slecht gekozen arrangement blijft helaas een slecht arrangement.

Onderwerpen

In deze cursus komen zaken aan bod als; Wat is nu een goede eindmix, hoe gaat u om met (te grote) dynamiek en storende frequenties, hoe maakt u een productie 'radioklaar', compressors, limiters, effecten, analyzers, equalizers, volgorde van mixen enz.

Audio-Editing

Een ander belangrijk onderdeel van mixen is audio-editing. Hoe kun je vocalen strakker krijgen, hoe moet je nu echt 'knippen en plakken', wat is timestretching, hoe maak je een signaal ruisvrij zonder dat 'het hoog' verloren gaat, hoe maak je een goede automatisering qua tooncorrectie zodat je bijvoorbeeld de eerste 2 woorden van een zin wel zuiver maakt maar de laatste 3 woorden niet, omdat men anders hoort dat de toonhoogte wordt gecorrigeerd enz. enz.

Opnemen

Eventueel kunnen we ook nog tijd besteden aan hoe je welk instrument op wat voor manier opneemt. O.a. Microfoonplaatsing, pre-amps, akoestiek en zang- en instrumentcoaching komen daarbij aan bod.

Tijdsduur

Aan te raden is 26 weken lang, eens per 2 weken 3 uur les te volgen. Het is gebleken dat u op deze manier het meeste rendement heeft. Aan de andere kant, indien u een druk werkprogramma heeft met afwisselende werktijden is het ook geen probleem om per keer een afspraak te maken. 

Aantekeningen

Tijdens de les zou het handig zijn als je aantekeningen maakt i.p.v. alleen maar luistert naar de (inspirerende) mogelijkheden. Neem een tablet, laptop of kladblok mee en stel je van tevoren goed in op het maken van aantekeningen. Je hebt anders een grote kans dat je je na de les afvraagt hoe het ook al weer precies moet. 

LES OP ELK GEWENST TIJDSTIP! 24/7. Ideaal dus.

Meerdere bekende producers, acts en/of muzikanten volgden les bij Mediasaloon:
DJ Miss Nine, 2 Faced Funks, 538 DJ Jens Timmermans, 3FM DJ Frank Dane