Cursus Melodyne

Toonhoogte- en timingcorrectie

CURSUS MELODYNE - nieuw!


 

- Ooit wel eens afgevraagd waarom de zangpartijen die je zelf opneemt minder professioneel klinken als je voorbeelden? Terwijl je wel goede spullen hebt? -

Tegenwoordig is de meeste zang die je op de radio hoort loepzuiver en zeer strak getimed.
Voordat je denkt dat dit 'normaal' is kunnen wij je vertellen dat dit niet zo is. 

Gewend aan Perfectie

We kunnen je wél vertellen dat elke luisteraar inmiddels aan die perfectie gewend is. Om mee te kunnen komen met de concurrentie zullen je eigen vocale partijen dus ook zo moeten klinken.

Celemony Melodyne

Eén van de meest gebruikte audio-tools om dit te bereiken is Celemony Melodyne; een softwarepakket dat onwaarschijnlijk goed is in het perfectioneren van pitch (zuiverheid) en timing. 

Dit pakket is echter niet eenvoudig om snel onder de knie te krijgen met alleen de handleiding en bv. YouTube.

Cursus MelodyneCursus in de studio

Sinds kort bieden we de mogelijkheid om een cursus Melodyne te volgen bij ons in de studio of op locatie. Je gaat daarbij dieper in op onderwerpen als welke quantisatie je moet gebruiken, hoe je 'foute' versieringen van een vocalist repareert, hoe je 2e stemmen qua timing gelijk zet met de lead vocal, enz.

Tijdsduur
Aan te raden is in totaal 3 x 3 uur les te volgen. Indien u een druk werkprogramma heeft met afwisselende werktijden is het geen probleem om per keer een afspraak te maken.

Aantekeningen

Tijdens de les is aan te raden om aantekeningen te maken i.p.v. alleen maar te luisteren naar de vele mogelijkheden. Neem een tablet, laptop of kladblok mee en stel je van tevoren goed in op het maken van aantekeningen. Anders heb je grote kans dat je je na de les, thuis aangekomen, afvraagt hoe het ook al weer precies moest.

Wij raden je aan deze cursus pas te doen als je een sequencer (bv. Logic) al grotendeels onder de knie hebt. Zo niet, kun je bij ons de Cursus Logic Pro volgen.

LES OP ELK GEWENST TIJDSTIP! 24/7. Ideaal dus.

Meerdere bekende producers, acts en/of muzikanten volgden les bij Mediasaloon:
DJ Miss Nine, 2 Faced Funks, 538 DJ Jens Timmermans, 3FM DJ Frank Dane