Cursus arrangeren

met Logic Pro

CURSUS ARRANGEREN


 

In deze cursus vertellen we hoe je een optimaal klinkend arrangement kunt schrijven.
Belangrijk, want een goed en doordacht arrangement heeft amper nog compressie en equalizing nodig tijdens het mixen. "Don't fix it in the mix - just arrange it well".

Kennis

Een goede arrangeur heeft kennis nodig van harmonieleer, instrumentatie en orkestratie

Nadat de componist een melodielijn en een bijpassend akkoordenschema heeft geschreven, vult de arrangeur met passende begeleidingspartijen, thema's, meerstemmigheid en bv. loops de muziek aan. Hierbij kunnen tempidynamiek en maatsoort veranderen.

Virtueel arrangeren

De meeste van onze cursisten willen graag m.b.v. software-plugins en virtuele samplers hun arrangement creëren. Wij vertellen je alles over welke plugins je het beste kunt gebruiken en welke sample-pakketten je nodig hebt.

Vaak blijkt de oplossingen voor je 'problemen' dichterbij dan je denkt. Aangezien wij een kenniscentrum zijn met veel zicht op de hedendaagse plugins, kunnen wij snel inschatten wat voor jou het beste werkt. 

Samen arrangeren

Samen gaan we een eigen nummer arrangeren, waarbij je van ons de akkoorden en melodie krijgt. Vervolgens gaan we dat nummer arrangeren met het gebruik van allerlei plugins (o.a. van Spectrasonics, Synthogy, Toontrack, FXpansion, reFX, Steinberg, Eastwest, LennarDigital, etc.) Tegen een meerprijs is het zelfs mogelijk bepaalde partijen met professionele studiomuzikanten op te nemen met 'echte' instrumenten. Erg inspirerend! Tijdens de cursus leer je steeds beter de juiste beslissingen te nemen, in plaats van uren te arrangeren zonder echt te vinden wat je zoekt.

Tijdsduur
Aan te raden is 26 weken lang, eens per 2 weken 3 uur les te volgen. Het is gebleken dat u op deze manier het meeste rendement heeft. Aan de andere kant, indien u een druk werkprogramma heeft met afwisselende werktijden is het ook geen probleem om per keer een afspraak te maken.

Aantekeningen

Tijdens de les is aan te raden om aantekeningen te maken i.p.v. alleen maar te luisteren naar de (inspirerende) mogelijkheden. Neem een tablet, laptop of kladblok mee en stel je van tevoren goed in op het maken van aantekeningen. Anders heb je grote kans dat je je na de les, thuis aangekomen, afvraagt hoe het ook al weer precies moest. Het is een vak van details, dus eenvoudig is het niet.

Wij raden je aan deze cursus pas te doen als je een sequencer (bv. Logic) al grotendeels onder de knie hebt. Zo niet, kun je bij ons de Cursus Logic Pro volgen.

LES OP ELK GEWENST TIJDSTIP! 24/7. Ideaal dus.

Meerdere bekende producers, acts en/of muzikanten volgden les bij Mediasaloon:
DJ Miss Nine, 2 Faced Funks, 538 DJ Jens Timmermans, 3FM DJ Frank Dane